Cegnyilvantartas Cegnyilvantartas

Kapuvári Ipari Park

Vonzó lehetőség befektetők számára!

Az ipari park minősített cím használati jogát a Kapuvári Ipari Park Kft. a Gazdasági Minisztérium pályázatán 2000. évben nyerte el. Ezt követően kezdődött meg az ipari park területén az infrastruktúra és úthálózat bővítése, fejlesztése.

Mára Önkormányzatunk több, mint 500 millió Ft beruházást valósított meg a parkban.

A fejlesztések következtében a régiek mellett mára számos új vállalkozás létesített telephelyet, továbbá bővítette tevékenységét. A hagyományos élelmiszer és könnyűipari vállalkozások mellett új iparágakban tevékenykedő cégek is működnek.

Az ipari park cím használatával a város nemcsak jól hangzó és presztizst jelentő cím birtokosává vált, hanem számos, addig nem hozzáférhető pályázati lehetőség is nyitottá vált.

A Kapuvári Ipari Park I. üteme a Vasút vonal, Keleti sor, Fürdő u., I. jelű út, IV. jelű út által határolt területen, mintegy 67 ha-on terül el. Az ipari-gazdasági területeket és a lakóterületeket egymástól védőerdők határolják el. Az I. ütem gerincét az Ipartelepi utca adja, amely a 85. sz. főútvonalat és a Vasút sor utcát köti össze. Kiemelt jelentősége van a teherforgalom levezetésének a várostól déli irányba, kikerülve ezzel a városközponti részeket. Az ipari park területe közvetlenül csatlakozik a Gysev Győr-Sopron közötti vonalszakaszához. A vasútállomáson rakodórámpa, tehervágányok, és személyforgalmi egységek is találhatók.

Az ipari parkot keresztülszeli a 85. sz. főútvonal, amely a Győr-Sopron közötti teher és személyautó-forgalmat bonyolítja. A főútvonalon keresztül érhető el három határátkelőhely is. A kedvező fekvésnek köszönhetően a tömegközlekedés mind vasúton, mind közúton megoldott. A helyközi buszjáratok utasai számára le és felszállás a park területén megoldott. A dolgozók szállítása helyijárati közlekedés szempontjából is biztosított.

Az ipari parkban található utak és közművek állapota kitűnő, az elmúlt időszakban teljes felújításra kerültek.