Cegnyilvantartas Cegnyilvantartas

A teljesítménymérés bevezetése

Tevékenységünk során többször találkozunk érdekes problémákkal. A kisvállalkozások tipikusan bizalmi alapon működnek együtt a dolgozóikkal, a munkaidő mérése, s a formalizált teljesítménymérés, -értékelés kezdetben nem jellemző náluk, nem jelenik meg igényként. A cég növekedésével, illetve az idő előrehaladtával viszont megfogalmazódik ezen tevékenységek, mutatók iránti igény, ám ehhez nem áll rendelkezésükre megfelelő módszer, eszköz (főleg nem objektív adatok alapján információt szolgáltató eszköz, megoldás).

Miért merül fel az igény a baráti légkörben működő vállalkozásoknál erre? Egyszerűen adódik a válasz: a vezetők (és a tulajdonosok) szeretnék látni az erőforrások pontos felhasználását, kihasználtságát, valamint valós, számszerű adatokat igényelnek  a gazdaságossági és megtérülési számításokhoz. A szubjektív beszámolók ehhez nem alkalmasak.
Az ellenőrzés, számonkérés bevezetésekor a vezető számos meglepetéssel találkozhat: a nagyhangú, mindig roppant elfoglaltnak látszó kolléga valójában egész nap az internetet böngészi, míg a másik kolléga csendesen tűri a sokszoros túlterhelést (végkimerültség közeli állapotban is), miközben a harmadik munkatárs a legkevesebb bevételt hozó ügyfél feladatainak elvégzésével tölti munkaidejének 90%-át…. Amennyiben ezen nem változtat a cégvezetés, akkor elérik azt, hogy a jól teljesítő, munkabíró kollégák előbb-utóbb szó nélkül felállnak és távoznak a cégtől, míg az fokozatosan feltelik, nagyhangú, kevésbé szorgalmas alkalmazottakkal, amely könnyedén a bevétel zuhanását eredményezi. S akkor már késő tanakodni, mi is történt valójában!
A fenti szituáció (s a létrejöttéhez vezető út) senki – kollégák, vezetők, tulajdonosok – számára nem kedvező, tegyünk ellene időben! A taskfit automatikus munkaidő-nyilvántartó és feladatmenedzsment szoftver hatékony megoldás a fenti jelenség gyors, egyszerű és kedvező áron történő leküzdésére.
Keressen minket bátran, szívesen válaszolunk a kérdéseire!!
Dévényi Csaba
Basewalk

tel./fax:  +36(26)  505-144
mobil: +36(70) 341-9595